De Loods

De Koffietuin en De Loods slaan de handen ineen!


De Koffietuin heeft een primeur: samen met Arbeidstrainings- en Coachingscentrum “De Loods” bieden ze jongeren die een zetje nodig hebben een veilige haven.Soms lukt het gewoon niet.

Op school, het werk, thuis of in de vrije tijd: opgroeien is niet altijd even makkelijk! Voor sommige jongeren is de school gewoonweg niet de beste plek om tot leren te komen.


Leerstijl en motivatie, al dan niet gekoppeld aan een gedrags- of ontwikkelingsstoornis matchen soms niet met het klassikaal georganiseerde onderwijs.


Daarvoor is een andere omgeving dan de schoolomgeving vaak de oplossing. De Koffietuin en Arbeidstrainings en Coachingscentrum De Loods hebben daarom de handen in elkaar geslagen om jongeren de kans te bieden de draad weer op te pakken.

In een niet-schoolse omgeving krijgen jongeren de kans om datgene te leren dat aansluit bij hun interesses richting vervolgopleiding of werk.

De Loods biedt samen met De Koffietuin maatwerkoplossingen voor jongeren van 12 tot 28 jaar die vanwege problemen op het gebied van gedrag en motivatie of leerproblemen definitief dreigen vast te lopen of al vastgelopen zijn in hun schoolcarrière of zonder werk of dagbesteding thuis zitten.


In de stimulerende en inspirerende omgeving van De Koffietuin biedt De Loods kansen voor kanszoekende jongeren. Of het nu scholing, arbeidstraining of gewoon een zinvolle invulling van de dag is, De Loods stimuleert de ondernemingskracht van elke jongere.

Een belangrijk en verplicht onderdeel van het aanbod van De Loods bestaat uit het stimuleren van ondernemerschap van de jongeren door het trainen van ondernemersvaardigheden.


Enerzijds vanuit het idee, dat wanneer je niet voor een baas kan of wil werken, je voor jezelf moet beginnen en anderzijds omdat de training de ondernemingskracht van jongeren stimuleert. Ook is het zo, dat na de training jongeren beter weten wat een baas van zijn personeel verwacht.

Het ideale koppel


De Koffietuin en De Loods vormen zodoende het ideale koppel voor het bieden van kansen aan kanszoekende jongeren vanuit de gedachte dat iedereen weliswaar ongelijk is, maar wel gelijkwaardig.

Binnen de Koffietuin vinden activiteiten plaats op het gebied van houtbewerking en bouw (in samenwerking met SIA meubelen en blokhutten), horeca, groenonderhoud en zorg.


Naast individuele maatwerkprogramma’s vinden er regelmatig groepsactiviteiten plaats, zoals excursies, werkweken in de Ardennen en het organiseren en ondersteunen van evenementen.

© Copyright. All Rights Reserved.

ADRES


De Koffietuin


Everingseweg 2g


4436 AE Oudelande

CONTACTGEGEVENS


Email: info@dekoffietuin.nl

Telefoon: 06 2705 6253

OPENINGSTIJDEN


VAN APRIL T/M SEPTEMBER:

MA: GESLOTEN

ZA: 12.00 - 17.00 UUR

ZO: 11.00 - 17.00 UUR


In de vakanties zijn we ook door de week geopend