Theetuin met eigengemaakte Delicatessen

Welkom in De Koffietuin, een oase van rust en gezelligheid gelegen in het schilderachtige dorpje Oudelande, verscholen in de betoverende zak van Zuid-Beveland. Hier ontmoeten fiets- en wandelroutes elkaar, waardoor onze tuin de ideale plek is voor een verkwikkende koffiestop en ontspannende plaspauze, omringd door de prachtige groene omgeving.Onze tuin ademt een unieke sfeer uit, waar de tijd lijkt stil te staan en stress vervaagt. Laat u langzaam tot rust komen op ons overdekte en verwarmde terras, dat u in alle weersomstandigheden beschutting biedt.

Ontdek de vele idyllische hoekjes waar u kunt genieten van een vers gezet kopje koffie of thee, terwijl u luistert naar het vrolijke gezang van vogeltjes en omringd wordt door een betoverend stukje groen.In De Koffietuin gaat het niet alleen om de drankjes; we nodigen u uit om uw smaakpapillen te verwennen met onze heerlijke lekkernijen. Proef een variatie aan hartige opties, zoals soep van de dag, broodje gezond, tosti, flammkuchen, of geniet van een puntzak boerenfriet. Voor de zoetekauwen onder ons bieden we een assortiment gebak, waaronder appeltaart, brownie en een vegan en glutenvrije haver/fruitkoek.En er is meer! De Koffietuin is niet alleen een theetuin; het is ook de perfecte locatie om uw speciale momenten te vieren. Of het nu gaat om een personeelsfeest met een high tea, een verjaardagsfeest met een sfeervolle barbecue, een romantische huwelijksvoltrekking met een smakelijk buffet, een onvergetelijk bedrijfsuitje, een warme afscheidsdienst of een levendig vrijgezellenfeest - De Koffietuin biedt een idyllische setting voor elk evenement, waardoor het onvergetelijk wordt. We heten u van harte welkom om de magie van De Koffietuin te ervaren!
ALLES IN DE PAN


We hoeven je niet te vertellen hoeveel waardevol eten er jaarlijks wordt verspild. Jij weet dat. Maar helaas niet iedereen. Er is echt wat aan de hand. Onze aarde heeft het zwaar en verdient alle hulp die ze kan krijgen. En alle boeren, tuinders, vissers en makers van eten mogen ook rekenen op onze aandacht. Ons voedselsysteem is namelijk nog lang niet perfect. In de keten van handel in voedsel is goed vaak nog niet goed genoeg en verdwijnen er miljoenen kilo’s geweldig smaakvol eten naast je bord. In plaats van erop. Dat is gewoon niet goed. Gelukkig koken zij, van de Verspillingsfabriek, de sterren van de hemel met al dat lekkers.

HEEL VEEL SOEPS


De soepen van de Verspillingsfabreik zijn een voor een bereid volgens ambachtelijk receptuur. Boordevol geredde groenten. Dubbel zo slim, want daarmee gaan we verspilling tegen en krijg je meteen je portie groente binnen. De soepen worden bereid door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Heel Veel Soeps dus!

Over onze soepen:VERSPILLING


De laatste hap, het frietje onder in de zak, die kleine druif aan de tak, de druppel wijn onderin je glas of de yoghurt in het pak die-er-nog-wel-zit-maar-zich-niet-makkelijk-laat-vangen. De Verspillingsfabriek gaat er voor om alles te gebruiken. Zo zijn ze bij De Verspillingsfabriek. Een bende food lovers die waarderen wat de wereld ons te bieden heeft. En nog mooier: De Koffietuin doet hieraan mee. Samen halen we er álles uit wat erin zit. Lees snel hoe...


SMAAK ZIT VAN BINNEN


De soepen van de Verspillingsfabriek worden gemaakt van verse groenten  die overblijven bij telers, versnijders of groothandels. Omdat ze de dupe zijn van feestdagen, zoals Halloween. Maar met name omdat ze afwijken in kleur, vorm of maat. Niet perfect dus en tja, groenten worden nu eenmaal ingedeeld in klassen van perfectie. Maar de natuur maakt geen perfecte groente. Bovendien: smaak zit van binnen. Dat weten ook hun chefs. Zij blijven aan het koken, proeven en uitproberen. Zo verbeteren ze recepturen en komen met nieuwe smaken geïnspireerd op de laatste trends. 

Over onze appeltaart, brownies

en haver/fruit koeken:

EIGENGEMAAKTE BROWNIE


Waarom zijn onze brownies extra lekker? Omdat er grote stukken chocolade inzitten, witte en melkchocolade....!

EIGENGEMAAKTE APPELTAART


Natuurlijk worden onze appeltaarten zelf gebakken! Met appeltjes uit Oudelande. En in iedere taart zitten minstens 9 appels...!

EIGENGEMAAKTE HAVER/FRUIT KOEK


Onze haver/fruit koek wordt gemaakt van glutenvrije boekwijtmeel en glutenvrije havervlokken. Daarnaast is de koek ook nog 's helemaal vegan!

Over onze thee: Mr. Jones thee

OVER MR.JONES


Mr. Jones is ontstaan vanuit de gedachte dat een product pas echt ’goed‘ is wanneer het, naast hoogwaardige producteigen-schappen, tot stand is gekomen op verantwoorde wijze. Echt lekkere thee met aandacht voor mens en milieu is voor Mr. Jones dan ook het uitgangspunt.

 

Mr. Jones stelt zich derhalve ten doel om zijn klanten lekkere en gezonde thee te bieden en tegelijkertijd een eerlijke verdeling van inkomsten in de theeketen en een verantwoorde wijze van productie te bereiken. Mr. Jones voelt daar een eigen verantwoordelijkheid, waar mogelijk ondersteund door keurmerken.

 

Omdat Mr. Jones een verscheidenheid van producten en materialen uit verschillende landen betrekt, vraagt elk product zijn eigen afweging.

 

​Een groot aantal van de Mr. Jones theeën en infusies is biologisch geteeld en ook zodanig gecertificeerd. Daarnaast is een substantieel deel van het assortiment ingekocht op basis van principes van ‘eerlijke handel’. Voor dat gedeelte van de theesoorten die Mr. Jones niet Fair Trade kan verkrijgen, wordt een meerprijs gereserveerd met charitatieve bestemming.

 

Voor de hulpmaterialen die gebruikt worden bij het verpakken, kiest

Mr. Jones, indien voor handen en technisch haalbaar, voor die materialen die herbruikbaar zijn of op andere wijze zo min mogelijk schade doen aan onze leefomgeving.

OVER THEE


Mr. Jones betrekt zijn theeën en kruiden uit verschillende landen en elke soort heeft zijn eigen unieke afkomst. Alle theesoorten worden met de grootste zorgvuldigheid geselecteerd en betrokken van ‘s werelds beste theegebieden en tuinen en worden naderhand niet gearomatiseerd of gemelangeerd met andere theesoorten (single source).

Mr. Jones kiest voor het pure product, dat bovendien te herleiden is tot aan de bron. Omdat thee een natuurproduct is kunnen er door seizoensinvloeden kleine verschillen in smaak en kleur optreden.

 

Mr. Jones theeën en infusies bestaan alleen uit natuurlijke ingrediënten, ofwel het pure thee- blad of kruid. Geen van zijn theeën bevat kunstmatige toevoegingen.

 

De Chinese theeën verkrijgen hun aromatische geur en smaak - op  traditionele wijze  door toevoeging van het natuurlijke bloemblad.